Pečená/grilovaná pochoutka z brambor - odrůda GRANADA

 

          600 g umytých syrových brambor odrůdy GRANADA

          2 čajové lžičky oleje, sůl, pepř

          1 polévková lžíce bílého jogurtu, majonézy nebo zakysané smetany (podle chuti)

 

Každou bramboru důkladně omyjeme, polovinu množství oloupeme, zbytek necháme ve slupce. Vše rozkrájíme na dílky 2 x 2 cm. Ihned 2 - 3x propíráme ve studené pitné vodě, proprané dílky pečlivě vysušíme, dáme na pekáček, promícháme s olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 250 oC a pečeme (cca 30 minut), nebo grilujeme (cca 20 minut) do měkka a do zlatova. Sledujeme křehkost dílků, aby nebyly vysušené! Hotové posolíme a popepříme dle chuti, promícháme, protřepeme a ještě teplé podáváme - výběr dresinku podle chuti hostů.

 

Přejeme Dobrou chuť! 

 Ing. M. Rasochová CSc., MEDIPO AGRAS H.B., spol.s r.o., Havlíčkův Brod

Fotogalerie

GRANADA