Středomořské citronové kuře s brambory

SUROVINY

  • 700 g vykostěných kuřecích prs, nakrájené na nudličky
  • 500 g brambory, nakrájené na kostičky o hraně 2 cm
  • 1 střední cibule, hrubě nakrájená
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 g rozčtvrcených oliv (lze vynechat)
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička soli
  • 3 střední rajčata nakrájená na kostičky

POSTUP

  1. Smíchejte všechny ingredience kromě rajčat ve velké míse.
  2. Umístěte stejné množství na 4 velké čtverce alobalu.
  3. Zabalte náplň do alobalu, ale nechte malý otvor, aby tam mohl proudit vzduch.
  4. Pečte v troubě 30 minut na 200 °C, nebo dokud není kuře propečené a brambory měkké.
  5. Opatrně otevřete balíčky, posypte je nakrájenými rajčaty a servírujte.

Fotogalerie